Stop Deze Zaken Nooit In Je Magnetron, Zet Kan Fatale Gevolgen Hebben

De magnetron is een wonder van moderne technologie, wat is de beste magnetron? Voedsel kan binnen enkele seconden van ijskoud naar laaiend heet worden. Het verkort de kooktijd, versnelt de voorbereidingstijd en rondom maakt het werk van de thuis kok een stuk gemakkelijker.

Maar niet alles in je koelkast of voorraadkast moet in een magnetron gaan. Sommige voedingsmiddelen, dranken en verpakkingen kunnen gifstoffen afgeven, verbranden, smelten of zelfs exploderen als ze korter dan een minuut worden gestoten. Sommigen kunnen zelfs giftig worden.

Een paar van deze voedingsmiddelen komen vrij vaak voor – je hebt deze vanmorgen misschien zelfs in de magnetron verwarmd. Alleen omdat er iets ergs niet is gebeurd, betekent dit niet dat het dat ook niet zal doen, dus bescherm jezelf en anderen in je keuken door deze voedingsmiddelen uit de buurt van de hete doos te houden.

Lees ook: combi magnetron kopen? Lees alles over dit type in de volledige informatiegids!

Stop Hete Pepers Nooit In De Magnetron!

Roodgloeiend, oranje of groen, paprika’s bevatten een verbinding genaamd capsaïcine die hen hun kick geeft. Wanneer paprika’s worden verwarmd, vooral de ultra-hete variëteiten, verdampt de capsaïcine erin in de ingesloten lucht van de magnetron. Het openen van de magnetrondeur stelt u bloot aan dampen die uw longen, keel, ogen en neus kunnen irriteren en verbranden.

Hoe te verwarmen: gebraden, gebakken of gegrilde paprika in plaats van ze in de magnetron te plaatsen.

Al Gekookte Eieren

Je bent moe van koude eieren voor je snack op de middag, dus je stopt er een voor 15 seconden in de magnetron. Alles lijkt goed totdat je in het ei snijdt en het explodeert – overal in je kantoor, je computer en jij.

Omdat eieren in zowel de schaal als de eieren die worden geschild in de magnetron worden verwarmd, geven ze stoom af. De stoom kan niet ontsnappen aan het wit, dus de druk neemt toe. Wanneer je in het ei snijdt, of erger, bijt, komt de stoom onmiddellijk vrij. De resulterende explosie kan u verbranden.

Hoe te verwarmen: als je eieren wilt opwarmen voor een salade, snack of toasttopper, kun je er een in vieren snijden en zachtjes opwarmen in de magnetron. Als je een paar minuten hebt, stop er dan een in een kop heet water en laat het 3 tot 5 minuten staan.

Stop Nooit Piepschuim In De Magnetron

Voedselveilig schuim is een soort plastic. Bij verhitting kunnen schadelijke chemicaliën in uw voedsel en in de lucht terechtkomen. Schuim is ook niet warmtestabiel wanneer het wordt doorgeschoten met microgolven. Het kan smelten of kromtrekken.

Hoe te verwarmen: Plaats voedsel op een glazen plaat of bak in plaats van te koken in het piepschuim. Bedek met een papieren handdoek en magnetron zoals normaal.

Water Koken Middels De Magnetron

Het is veel sneller om water voor thee in je magnetron te verwarmen dan te wachten op een ketel om te koken, maar de tijdwinst kan je veel kosten. Water dat vanzelf in een magnetron wordt verwarmd, kan snel oververhit raken. Dat betekent dat, hoewel je geen rollende bubbels ziet, het water uitzonderlijk heet is. Voeg een theezakje, lepel toe of beweeg het water gewoon, en het kan meteen beginnen te koken. Het kan zelfs exploderen.

Hoe te verwarmen: laat een waterkoker het werk doen. Als u geen kacheloog bij de hand hebt, overweeg dan een elektrische optie.

Druiven Verwarmen

Laat je niet verleiden om je havermout te bedekken met een handvol druiven en deze te verwarmen voordat je erin duikt voor je ochtendmaaltijd. Druiven worden oververhit in de magnetron en de suikerachtige pulp verandert snel in gesmolten plasma. Ze kunnen exploderen in de magnetron , terwijl je roert, of zelfs wanneer je een hap neemt, waardoor ultra-heet fruit vliegt.

Hoe verwarm je: Als je druiven wilt verwarmen, overweeg dan om ze een paar minuten in de oven te roosteren. Ze verwarmen ook snel in een koekenpan op een middelhoog hoog fornuisoog.

Overgebleven Restjes Als Aardappelen Opwarmen In De Magnetron

Maak je geen zorgen, je kunt nog steeds snel je spuds koken in de magnetron , maar je moet maatregelen nemen om te voorkomen dat ze gevaarlijk worden als je besluit ze later opnieuw op te warmen.

Aardappelen bevatten vaak Clostridium botulinum , de botulismebacteriën. Wanneer aardappelen worden gekookt en niet onmiddellijk in de koelkast worden bewaard, kunnen sporen van de bacteriën zich vermenigvuldigen. De aardappels in de magnetron niet doden zullen de bacteriën ook niet doden, dus je aardappelen op de tweede dag kunnen maagklachten veroorzaken.

Hoe te verwarmen: Verplaats gekookte aardappelen die niet zo snel mogelijk in de koelkast worden gegeten. Bak ook geen aardappelen in een aluminiumfolie-omhulsel. Volgens onderzoek vangt het tin vocht op en versnelt het de sporengroei in de warme, vochtige omgeving. Voor een knapperigere schil van aardappelen – en ter wille van uw buik – bak u aardappelen zonder folie. Koel ze vervolgens onmiddellijk in. Laat ze niet urenlang op kamertemperatuur zitten. Opwarmen in de oven.

Vlees Opnieuw Opwarmen

Spek, hotdogs, lunchvlees en worst moeten op het fornuis of in de oven worden gekookt, niet in de magnetron. Dat komt omdat het verwarmen van deze verwerkte vleesproducten leidt tot de vorming van cholesteroloxidatieproducten (COP’s).

COP’s zijn in verband gebracht met coronaire hartziekten. Onderzoek suggereert dat  dit ook kan worden gekoppeld aan ontsteking, plaque-opbouw in de slagaders en meer gezondheidsproblemen.

Hoe te verwarmen:  Een onderzoek  wees uit dat grillen ook de hoeveelheid COP’s in het vlees verhoogde, dus bakken in de oven of sauteren kan de veiligste optie zijn.

Opwarmen Van Tomatensaus In de Magnetron

Het verwarmen van tomatensauzen in de magnetron eindigt vaak in spatten. De warmte en stoom die door de saus worden geproduceerd, hebben een moeilijke tijd om door de dikke saus of rond stukjes ingrediënten te ontsnappen. De stoom bouwt zich op totdat deze krachtig genoeg is om door te breken – en op de magnetronwanden. In sommige gevallen kan de saus zelfs exploderen als je het roert, wat kan leiden tot brandwonden en zeker bevlekte kleding.

Hoe verwarmen: Verhit eventuele sauzen in een kleine pan op het fornuis. Dit zorgt voor een gelijkmatige verwarming en u kunt gemakkelijk roeren om ophoping van stoom te voorkomen.

Zet Nooit Een Lege Magnetron Aan!

Start nooit een lege magnetron. Zonder voedsel of een container om de microgolven te absorberen, worden de stralen teruggekaatst naar de magnetron. Dit kan de machine beschadigen en kan zelfs brand veroorzaken. Controleer goed of je voedsel in de magnetron hebt geplaatst voordat je op start drukt.