Handige tips waarmee de levensduur van je telefoonbatterij langer wordt

Uw smartphone is bijna een uitbreiding van uw persoonlijkheid geworden. Niet alleen is het altijd bij je, maar de inhoud weerspiegelt vaak je leven en gemoedstoestand. In tegenstelling tot u werkt het op batterijvoeding en moet het vaak worden opgeladen om goed te werken. Als u constant in de buurt van een stroombron bent, hoeft u zich geen zorgen te maken, maar zonder een laadstation in de buurt, is het sparen van de batterij onderdeel van de prijs die u betaalt voor de smarts van uw apparaat.

Lees ook: alles te weten komen over het nieuwe paradepaardje van Apple? Lees snel de iPhone X review!

De meeste smartphone batterijen zijn lithium-ion of lithium-polymeer, technologie die al veel te laat is voor een update. Mobiele lithium-ion batterijen zijn over het algemeen niet verwijderbaar in de meeste populaire smartphone modellen, dus wees voorzichtig met het onderhoud ervan, met het oog op onderhoud en een lange levensduur. U kunt een op lithium gebaseerde batterij op elk gewenst moment opladen – u hoeft deze niet volledig te laten leeglopen voordat u deze weer tot 100% oplaadt. Met name de oudere toestellen als bijvoorbeeld de iPhone 8 hebben last van batterijproblemen.

Hier zijn enkele strategieën die u elke dag kunt gebruiken om de levensduur van de batterij en de levensduur van uw kostbare handset te sparen, zonder een batterij met een lange levensduur of een draagbare oplader in uw rugzak te hoeven gooien .

Probeer je batterij nooit leeg te laten gaan

Probeer de batterijen meestal gemiddeld 50% of meer te laden – op zijn minst ergens tussen 40% en 80% – om een ​​optimale levensduur te behouden. Hoewel uw lader de elektronische invoer kan regelen om schade te voorkomen, moet u de telefoon loskoppelen wanneer de stroom 100% raakt en, indien mogelijk, ‘s nachts opladen vermijden.

Periodieke ladingen gedurende de dag zijn effectiever in het behouden van de algehele levensduur van uw batterij dan deze tot nul te laten leeglopen en tot 100% op te laden. Niet alle batterijen zijn hetzelfde en verschillende batterijen reageren op verschillende laad schema’s, maar één ding is zeker: alle batterijen zullen uiteindelijk verslechteren.

Het is ook het beste om uw batterij niet te vaak volledig te laten ontladen, dus probeer hem op te laden voordat hij te laag wordt. Wanneer u de batterij oplaadt, moet u de meegeleverde adapter gebruiken en deze in het stopcontact steken – niet de computer of de USB-adapter van uw auto.

Vliegtuigmodus gebruiken is goed voor de batterij

In de vliegtuigmodus worden alle radiosignalen van en naar uw telefoon onderbroken, waardoor e-mail, berichten, telefoongesprekken, wifi en Bluetooth-verbindingen worden gestopt. Dit kan het leven ongemakkelijk maken voor mensen die altijd verbonden zijn, maar het is een grote hulp bij het sparen van uw batterij wanneer u nergens hoeft op te laden. Veeg omlaag op de tegel Snelle Android-instellingen en tik op om de vliegtuigmodus in te schakelen .

Op een iPhone is het beschikbaar als een schakelaar in de instellingen . Om zo’n ingrijpende onderbreking te stoppen, kunt u Bluetooth, Wi-Fi, GPS en NFC afzonderlijk uitschakelen als u ze niet gebruikt. Houd er rekening mee dat als u ook een Apple Watch of een Android-compatibel horloge draagt, u Wi-Fi of Bluetooth nodig hebt om sommige horloge functies goed te laten werken.

Doe je apps updaten en verwijder nutteloze apps

hoe u de levensduur van de batterij kunt besparen op uw smartphone-updates 1 hoe u de levensduur van de batterij kunt besparen op uw smartphone-updates Zodra je ziet dat een app een update heeft vrijgegeven, spring je erop, want dat helpt je batterij te onderhouden.

Ontwikkelaars upgraden hun apps periodiek, en een deel van de reden is om het geheugen en de levensduur van de batterij van het apparaat te optimaliseren. Dergelijke updates worden vaak getagd als bugfixes in de update-opmerkingen in de app of in Google Play Store. Ze zijn misschien niet splashy of rocken nieuwe functies, maar ze helpen de batterij van je smartphone in goede staat te houden.

Houd je telefoon netjes en up-to-date met alleen de apps die je nodig hebt en gebruikt. Je telefoon is niet de plek om sentimenteel te worden over oude favorieten. Als u ze niet gebruikt, verliest u ze omdat elke app die onnodige bandbreedte op uw telefoon in beslag neemt mogelijk batterij-lege routines op de achtergrond gebruikt. U kunt uw smartphone instellen om uw apps automatisch bij te werken of u kunt updates handmatig verwerken. Handmatig is beter om de batterij te sparen.